Groeien doe je zó

Vier dagen skiën gingen ze, die twee jongens van ons. Een heel end van huis, met de bus en 50 andere kids van school.

Pa en Moe – als gevolg van het niet bestaan van het fenomeen ´oppas´ en het ontbreken van ´familie in de buurt´ niet gewoon gezamenlijk op pad te kunnen gaan -namen het er eens van.
Gingen gezamenlijk op ´kroegentocht´ en dronken Guinness en mojitos, aten eens een keertje ´s ávonds gezamenlijk buiten de deur en deden een serieuze poging te relaxen in de ´warmwaterbaden´.
Geskied werd er 600 km. verderop helaas weinig. Het weer was zó slecht, dat na een anderhalf uur alle pistes gesloten werden en er zelfs vrijwel niet naar buiten gegaan kon worden. Vermaken deden ze zich die dagen echter wel.

Verdiend werd er ook nog wat.
Er mocht wat zakgeld mee op reis hoewel, zo was aangegeven, alle benodigdheden gedekt waren. We besloten beiden vijf euro mee te geven, al was het alleen maar om het idee geld bij je te hebben waar je op moet letten.
Jongste (7 jaar) bleek zijn briefje vanuit de tas in z´n jas te hebben gestoken, en kwam daar ook weer mee thuis omdat er niets te kopen was.
Ook Oudste (8 jaar) had het niet uitgegeven, maar hij keerde met ruim het dubbele terug. Eén van z´n kameraadjes had vijftig (50!) euro van z´n mams meegekregen, en liet andere kinderen wat ´bijverdienen´ door tegen betaling bijv. zijn kamer op te ruimen, of z´n haar te kammen. Ze schijnen er lol door gehad te hebben, maar ik vond het toch vooral apart, en eigenlijk ook wel een beetje triest.
Na drie nachten en een zware laatste reisdag met veel sneeuw kwamen ze vrijdagavond om half tien weer bij school aan.
Moe, voldaan, en zeker weten weer een stukje gegroeid.
Advertenties

7 thoughts on “Groeien doe je zó

  1. Idd. appart van dat jongetje….
    Wat leuk dat ma en pa meer tijd voor elkaar kregen. Hier ook hetzelfde. Onze dochters worden ouder (11 en 9) en gaan idd. logeren e.d. dan gaan mijn man en ik ook ergens wat drinken of een keertje samen uit eten 🙂 . Natuurlijk missen we de meiden (dat herken je zeker) maar het is ook leuk om wat tijd voor elkaar te hebben.
    Oye, ¿qué pasa en Galicia? No sabía que las “canguros” estuvieran en extinción por allá? ;-D Wat is er in Galicië aan de hand? Wist niet dat “kangaroes” (een manier om oppas te zeggen) aan het “uitsterven” waren? 😀

  2. Leuk voor jullie! Apart voor de kinderen…. Goh, geld vragen voor het opruimen van je troep… het moet toch niet veel gekker worden!

  3. Dat een kind gewoon vijftig euro meekrijgt en anderen ervoor laat werken… Klinkt als een CEO in wording en dat bedoel ik niet als een compliment.

    Hopelijk hebben jullie ook genoten! De kinderen alvast duidelijk wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s